Leidersschapsontwikkeling – Vlieland

Met het EMEAP HR-team van een van onze klanten hebben we een leiderschapsroute afgelegd in Vlieland, Nederland. We hebben het team door de U-curve begeleid: we zijn begonnen met diep luisteren en verbinding maken met het systeem: wat is mijn rol als individu? Waar willen we heen als team? Wat zegt onze stakeholder over ons? Wat zijn onze uitdagingen en welk gedrag en onze manier van denken zal ons in staat stellen onze beloften waar te maken? Met deze inzichten hebben we doelen gesteld voor de komende 90 dagen tot het einde van het jaar.

Wat was de uitdaging?

Hoe kunnen we optimaal samenwerken als team, wetende dat we bestaan uit individuen die vanuit verschillende plekken in Europa werken? Hoe gaan we om met cultuur verschillen? Hoe kunnen we onze interne klant het beste met onze dienstverlening voorzien en wat is het effect van wat we doen op onze uiteindelijke klanten?

We hebben het team meegenomen op expeditie. Niet naar een luxe oord maar naar zee, strand, duinen. Samen de uitdaging aan gaan op zee. Een confrontatie met onze twijfels en angsten, onze beperkingen om tot diep inzicht te komen wat we anders, beter, meer kunnen doen, maar ook wat we moeten blijven doen om success en plezier te hebben, als individu maar ook als team. Helderheid brengen in wat onze doelen zijn. Om samen te doen waar we goed in zijn en nog beter te worden zodat we onze doelen behalen en uiteindelijk onze klant blij te maken. Daar gaan we voor met nieuwe energie! 

Wat vindt onze opdrachtgever ervan?

Schermafdruk 2019-05-29 11.25.09

Outdoor experience