Meerjarig (team)leiderschapsprogramma voor multinational

We hebben voor een multinational met hoofdkantoor in Nederland een meerjarig (team) & leiderschapsprogramma ontwikkeld en geïmplementeerd in EMEA. Verschillende teams nemen deel aan een crossfunctioneel programma, dat de grootste uitdagingen van het team aanpakt. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van softskils en leiderschapskwaliteiten maar ook naar de strategie van het bedrijf en hoe deze (versneld) te behalen. Bedrijfsleiders -voor een paar dagen niet op kantoor, maar op inspirerende locaties in EMEA-  worden uitgedaagd de beste versie van henzelf te ontdekken en ontwikkelen en zodoende de algehele bedrijfsresultaten met hun teams te versnellen en te ondersteunen.

Wat was de uitdaging?

Hoe krijg je 1.200 mensen, verspreid over heel Europa met de ‘neuzen in dezelfde richting’ ? Hoe kunnen we de betrokkenheid en gedrevenheid van onze medewerkers verhogen en daarmee ook de kansen om onze doelen eerder en volledig te bereiken ? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze innovatie snelheid omhoog gaat en we de wensen van onze klanten, met onderling plezier en beter samenwerken, sneller en beter kunnen vervullen?

Kortom, een hele klus EN een uitdaging die we niet uit te weg gaan! Na goed geluisterd te hebben zijn we begonnen om het Europese management team twee dagen uit hun vertrouwde omgeving te halen om op een inspirerende omgeving te horen wat er leeft in de organisatie en om te horen hoe eea binnen het MT verloopt. Hoe gaat de samenwerking? Wie zijn we en wat wat zijn de (onderlinge) uitdagingen? Wat zijn de zaken die nooit besproken worden maar die ons beperken om onze doelen te bereiken? Waarom doen we de dingen die we doen hoe we ze doen en wat kan er anders, beter, sneller, leuker…….

Een start van een intensieve reis door vele landen met de verschillende functionele teams als HR, Finance, Operations, Marketing, R&D en cross functioneel. In een duidelijk ritme: 2 dagen ‘aftrap’ en ieder kwartaal opvolgsessies met tussendoor gesprekken met de team leider en collega’s die behoefte hebben aan een luisterend oor, advies of leiderschaps skills & tools. Interviews met alle stakeholders, duidelijke afspraken, acties, en … veel enthousiasme en een goed resultaat. Mooi om aan te mogen (mee)werken ! 

Wat vindt onze opdrachtgever er van ?

 

 

 

Schermafbeelding 2015-09-23 om 09.45.19