Voor eeuwig dankbaar

Dankbaar. Uit de grond van mijn hart

Mei 2006, een vroege dinsdag morgen. Ik kom te laat voor onze teammeeting in een hotel in Dusseldorf. Ik mompel een verontschuldiging naar het voltallig aanwezige Europese leadership team en ga stilletjes zitten om de vergadering niet verder te verstoren. Mijn toenmalige manager die midden in zijn verhaal is pauzeert en observeert mij kortstondig. En dan, schijnbaar uit het niets, vraagt hij mij om even mee naar buiten te komen.

“Folkert, wat is er aan de hand. Ik merk dat er iets niet goed is” vraagt hij met een zachte blik in zijn ogen. Ik, van mijn stuk gebracht door deze oprechte, onverwachte persoonlijke interesse geef aan waarom ik te laat ben. “Bij vertrek heeft mijn vrouw aangeven dat ze zich niet lekker voelde. Pijn in haar hoofd, nek… Ik mocht de gordijnen niet open doen want ze kon het licht niet verdragen. Migraine dacht ik” . “Ze gaf aan ga nu maar, ik red me wel, maar bij mij voelde het niet goed. Daarom was ik te laat….”

Mijn manager hoort mijn verhaal stilletjes aan. “Folkert”, zegt hij. “Nu moet je goed luisteren. Je belt jullie huisarts en zegt dat hij nu naar jullie huis moet gaan. Jij pakt je spullen en je rijdt nu terug om er voor je vrouw te zijn. Dit is serieus. Ga. En geen tegenspraak. Dit is op dit moment het belangrijkste wat je kunt en moet doen”.

Van mijn stuk gebracht vertrek ik weer na amper 15 min in ‘t hotel te zijn geweest. Onderweg belt de huisarts. Hij is met mijn vrouw onderweg naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk een hersenvlies ontsteking. Hier is haast bij. 

Die avond belt mijn manager en ik vertel hem wat er gebeurd is. Het is stil aan de andere kant van de lijn voordat hij zijn verhaal doet: “Ik ben mijn vrouw hieraan bijna kwijt geraakt. Dat wilde ik bij jou voorkomen. Meningitis, daar moet je snel bij zijn”. 

En daar ben ik dankbaar voor. Dat er iemand was die op het juiste moment oprechte en persoonlijke interesse had. De juiste prioriteiten stelde en daar waar het moest directief leiderschap vertoonde. Iemand die oplettend was en wat deed met de lessen die het leven hem had geleerd om daar vervolgens iemand anders mee te helpen.

Vandaag heb ik hem hier weer voor kunnen bedanken. Wicher, je bent een mooi en bijzonder mens. Dank je wel.

Meer weten wat mij inspireert, wat ik leer van het leven? Hoe ik mijn hart volg en anderen motiveer om ook het beste uit het leven te halen?  Zie www.hearttarget.nl 

Hearttarget – “Bringing people together for a greater good”.