Mijn spiegel moment

Waarom blijf je doen wat je doet?

Soms houdt het leven je een onverwachte spiegel voor. Zoals bij mij, zo’n 6 jaar geleden zittend op de bank in de tuin. 

“Pappa, vind jij je werk wel leuk?” Mijn toen 11 jarige zoon stelt deze vraag zo een beetje uit het niets. Ik, een beetje overvallen door zijn directe vraag geef hem een eerlijk maar kort antwoord: “niet altijd” zeg ik. 

Waarom dan niet?” vraagt hij door. “Omdat waar ik werk ik ook veel dingen moet doen waar ik weinig energie van krijg: veel vergaderen, rapportages maken, lang binnen zitten achter mijn PC en zo” antwoord ik hem.

Maar waarom blijf je dat werk dan doen?|” vraagt hij weer.  Even komen allerlei excuses naar boven: omdat ik de hypotheek moet betalen, omdat we mooie reizen willen maken, omdat jullie later moeten kunnen studeren, omdat het niet anders kan…. Maar ik begrijp dat mijn zoon niet op dit slappe antwoord zit te wachten. Vooral omdat ik altijd tegen mijn kinderen zeg dat ze de dingen moeten doen waar ze blij van worden. En omdat mijn belangrijkste waarden zoals eerlijkheid, openheid, vertrouwen anders in het geding komen.

In plaats daarvan zeg ik, vanuit de grond van mijn hart: “je hebt gelijk en daarom ga ik er iets aan doen”. Op dat moment had ik nog geen idee wat en hoe, maar die ene vraag werd de start van een nieuw begin: niet veel later zag mijn bedrijf Hearttarget het levenslicht. “Volg je hart en je zal je doel bereiken”. Een belofte aan mijn kinderen, mijn vrouw en aan mijzelf dat het ook anders, leuker en gaver kan. 

Meer weten hoe ik mijn hart volg en mijzelf en anderen inspireer om het beste uit het leven te halen?  Zie www.hearttarget.nl 

“One Life, live it” – Hearttarget – “Bringing people together for a greater good”.