Een wake-up call

Een andere kijk op het leven

Toch wel een fijn karretje dacht ik bij mijzelf. Het is januari 2016, rijdend in de ongeveer 7 jaar oude babyblauwe Fiat Punto van mijn vrouw. Na een inspirerende training stuur ik richting ziekenhuis waar mijn moeder is opgenomen.

Het verkeerslicht springt op groen en ik sla links af. Halverwege de bocht zie ik in een flits een auto met hoge snelheid recht op me afkomen. Voor ik het weet ligt de Punto op zijn kant. In wat een eeuwigheid lijkt te duren schuurt mijn portier over het asfalt en vliegen de vonken om mijn oren terwijl ik in alle (on)macht het stuur stevig blijf vastklemmen. Wachtend op de finale klap neemt een onbekende angst het van mij over. Wat als dit het einde is? Hoe laat ik mijn gezin 4 jonge kinderen achter? Mijn ouders kunnen het niet aan om nog een kind te verliezen……

En dan wordt het stil, erg stil……

Trillend van de adrenaline in mijn lijf kruip ik door de achterklep naar buiten en word ik na enige tijd opgevangen door de broeders van de ambulance. Auto total loss maar mijn lijf blijkt ongeschonden. Gek genoeg neemt, dat wetende, meeteen een diepe dankbaarheid het over van de angst en geef ik me over aan de bijbehorende emoties. 

Het leven is kwetsbaar en het kan zomaar anders zijn. We weten het allemaal maar leven er niet altijd naar.  Ook ik niet. Dus weet, als het leven je een “wake-up call” geeft, druk niet te snel de snoozzbutton in….. Kijk wat er anders, beter, leuker kan en ga daar voor. Het kan zomaar anders zijn. Leef!

Meer weten hoe ik mijn hart volg en anderen inspireer om ook het beste uit het leven te halen?  Zie www.hearttarget.nl 

Hearttarget – “Bringing people together for a greater good