Female Tech Heroes Ambassadeurs openen Beurs Amsterdam

Als enige man tussen allemaal vrouwen …….

“Tijdens de Dutch Technology Week organiseren wij Female Tech Heroes een dag vol met keynotes en workshops, helemaal in het teken van het inspireren van vrouwen.Nu lijkt het ons enorm tof als jij een workshop zou willen komen geven! Zou jij dit willen doen als happiness ambassadeur van High Tech Campus? Groet, Ingelou”  

Bovenstaande vraag kreeg ik van begin Maart. Female Tech Heroes zou 21 mei plaatsvinden. 600 vrouwen, allemaal werkzaam in de High Tech industrie…… 

Waarom niet dacht ik. Ik houd er wel van om mensen te inspireren, workshops te leiden. En werken met vrouwen vindt ik meestal zelf erg inspirerend. Dus ik zei volmondig ‘ja’ tegen deze mooie uitdaging.

Over wat en hoe mbt de workshop die dag, daar gaat een andere blog over. Dit is meer over ‘daarna’. De workshop zelf was namelijk erg succesvol en ik kreeg erg mooie feedback. Het was gelukt. Alle stoelen waren bezet en de bijna 60 vrouwen die zich hadden ingeschreven voor mijn workshop ‘One life, live it’  gaven idd aan dat ik ze erg geïnspireerd had en ik  mocht met recht de titel ‘Female Tech Heroes Ambassador’ voeren 🙂

In hoedanigheid werd ik dan ook door Ingelou uitgenodigd om op dinsdag 18 juni om 09.00am de Euronext Beurs in Amsterdam mede te openen….. Super natuurlijk. Om 08:30am werden we ontvangen bij Euronext en ik was verrassend genoeg wederom…. de enige man. 

En dat voelt gek….. “Mag ik hier wel zijn” kwam in mij boven…. “wat zullen ze wel van mij denken” ……. Maar niets van al mijn gedachten werd bevestigd. Met open armen werd ik ontvangen door alle dames. Waar ik een een groep mannen vaak merk dat het wat minder ‘losjes’ is en de conversatie wat op de vlakte blijft, merkte ik nu oprechte interesse en plezier. Ook mevrouw Neelie Kroes die gevraagd was als ‘gezicht’ en ambassadeur van het Female Tech Heroes initiatief te zijn zorgde er met haar openheid voor dat dit team van vrouwen (en dus 1 man) zich meteen ontspannen voelde om zich te gaan wijden aan deze belangrijke taak: het openen van de beurs.

Het was een mooie en inspirerende start van de dag. Een goede dag. Een dag waar ik weer veel geleerd heb en genoten heb van de mensen met wie ik mag samenwerken. Bedankt. 

Het slaan van de gong ….