Hypnotherapie - verdiepen van het inzicht in jezelf

Ik ben met mijn hypo- psychotherapie praktijk gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Een omgeving waar 10.000 mensen en zo’n 140 verschillende bedrijven werken aan toekomstige technologieën en producten. Een super dynamische omgeving, maar ook een omgeving met veel aandacht voor ‘het denken’ en minder voor ‘het gevoel’.Ik heb jarenlange internationale werkervaring, als consultant en als inkoop manager tot het leiden van integratie processen en duurzaamheidsvraagstukken. Nu maak ik op de High Tech Campus als facilitator & therapeut de verbinding tussen het brein en het hart.

Met de zakelijkheid, kennis en kunde van het bedrijfsleven, maar ook met de benodigde opleiding en ervaring op het gebied van de psyche, ondersteun ik ‘de factor mens’ op de Campus. Deze ondersteuning is zeer divers. Met mijn therapie & coaching sessies richt ik me op persoonlijke groei en uitdagingen, zoals;
- zingeving vraagstukken
- hoe om te gaan met veranderingen
- werkstress en burnout gerelateerde klachten en problemen
- verminderd plezier of ongelukkig zijn in werk en privé situaties
- slaap problemen door bijv piekeren
- rouwproces ( verlies van dierbare door scheiding of de dood, ontslag, verlies van gezondheid e.d.)
- hoe haal ik het beste uit mijzelf
- belemmerende overtuigingen: ben ik wel goed genoeg? Kan ik het wel?
- ik weet wel wat ik wil, maar ik durf het niet (faalangst, bijv voor het geven van presentaties)

Mijn aanpak is even simpel als doeltreffend. Tijdens de 4 jarige HBO opleiding hypo-psychotherapie heb ik geleerd om te werken met hypnose, maar ook met methodes als Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), regressie en Rationele Effectiviteits Training (RET). Daarnaast ben ik in Boston (USA) en Oxford (UK) geschoold in de ‘Theory U’, een methode, ontwikkeld door Dr Otto Scharmer en de Massachusetts Institute of Technology (MIT). Door het koppelen van deze methode aan je grootste uitdaging verkrijg je een diepgaand inzicht in je gedrag, je denken en je voelen omtrend datgene wat jij ziet als jouw uitdaging of probleem. Ook gebruik ik de methode om dieper in te gaan op je eventuele belemmerende overtuigingen en de doelen die je wellicht onbewust nastreeft. Door datgene te ontdekken waarvan je je eigenlijk niet bewust bent, datgene dat je beïnvloed in je denken en doen, wordt een duurzame transformatie in gedrag, maar ook in gevoel en denken in gang gezet.En dat is nu ook de link met de hypnotherapie: door het gebruik van hypnose, of een eenvoudige ‘trance’ kan je makkelijker in contact komen met datgene ‘dat je niet weet dat je niet weet’.

Een mooi hulpmiddel is ‘regressie’ een veel toegepaste methode uit de psychoanalyse waarbij iemand in een hypnotische trance, in gedachte en gevoel terugkeert naar een eerdere fase in het leven. Tijdens een dergelijke ervaring kunnen er diepe inzichten ontstaan hoe het huidige gedrag, gedachtes en gevoelens zijn ontstaan, gevoed door gebeurtenissen uit het verleden. Veelal zijn deze gebeurtenissen bewust of onbewust verdrongen, vandaar dat de ‘ratio‘ er vaak niet bij kan. Dit diepe bewustzijn wordt dan gekoppeld aan het huidige en aan het gewenste gedrag & gevoel, iets wat veelal na enkele sessies zeer verhelderend en doeltreffend werkt.Let wel, therapie is zoiets als het maken van een rit met een taxi: als jij niet aangeeft waar je heen wil, zal je rondjes blijven rijden. Formuleer een specifiek doel waar je tijdens de therapie/coaching sessies aan wilt werken. Het zal een voor jou waardevol traject zijn. Een reis met veel persoonlijke inzichten. Een reis waarin ik je graag wil begeleiden.

Hoe werkt het?

Heb je een persoonlijke uitdaging en mijn aanpak en ervaring spreekt je aan? Neem dan contact met mij op. Ik zal je voorafgaande aan een persoonlijke afspraak een mail sturen met wat zaken die ik van je wil weten. Vul alles op een rustig moment in en stuur eea terug voordat een eerste sessie plaatsvindt.

Ik werk vanuit de High Tech Campus in Eindhoven, maar ik kan ook van een therapie ruimte net buiten de Campus gebruik maken. Dit kan zijn omdat dat qua planning beter uitkomt, maar ook omdat jij dat misschien prettiger vindt.

Het eerste gesprek is een intake gesprek van ongeveer 1,5 uur. Afhankelijk van jouw persoonlijke uitdagingen zal ik je gerichte vragen stellen en vooral naar jou luisteren. De daarop volgende 1-1 sessies duren zo’n 1uur en geven in het algemeen snel en doeltreffend resultaat.

Ondanks dat deze therapievorm over het algemeen relatief snel werkt is het belangrijk om zelf je inzichten, overtuigingen, gevoel en gedrag duurzaam te wijzigen in de richting die jij voor ogen hebt. Hiervoor is vaak tijd nodig. Tijd bij jou om eea te laten bezinken, maar ook tijd om tot nog dieper inzicht te komen tijdens enkele vervolg sessies. Het plannen van vervolg sessies vindt natuurlijk altijd in wederzijds overleg en goedvinden plaats.

Kosten en vergoedingen

Ik werk voor bedrijven en voor particulieren. Als je werkgever bereidt is om je coaching & therapie te betalen dan is dat natuurlijk geen probleem. Ik kan een nota met BTW maken en deze aan je werkgever sturen.

Als particulier krijg je een nota die je direct na een sessie aan mij betaalt via een PIN betaling of die je aan mij overmaakt. Op deze nota staat een vermelding dat je een hypnotherapie sessie hebt gehad.

Hypnotherapie valt onder de alternatieve geneeswijze. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en sta ingeschreven als zorgverlener in de AGB-database van Vektis. Hierdoor vergoeden verschillende ziektekostenverzekeraars de sessiekosten geheel of gedeeltelijk. Of je in aanmerking komt voor vergoeding is ook afhankelijk van je verzekeringspakket. Kijk op www.hypnotherapie.nl voor een overzicht van de betreffende zorgverzekeraars. Raadpleeg je polis en/of neem contact op met je zorgverzekeraar.

“We had the privilege of having Folkert delivering a best in class team performance program to us. He enabled our new global team to establish the fundamentals which are absolutely imperative for creating a truly multicultural, virtual team. Folkert helped us opening up to ourselves and each-other. By his stewardship we - as a team - understood what it takes to win and equally how we should change our mind-set and behaviours to reach our destination through challenging times. His deep listening, sensing and coaching are remarkable"

Global Head of Campus, Philips Corporate HRM, Talent Acquisition