5 April 2016 - Licht op Eindhoven publicatie

Leuk artikel in “Licht op Eindhoven”, LICHT op Eindhoven is een gratis uitgave van Youropi Media BV en behandelt maandelijks de leukste uitgaanstips in regio Eindhoven, leuke plekjes uit Eindhoven, Eindhovenaren, films, theater, cultuur en muziek. Ook belicht het magazine geschiedenis en nieuwe hotspots in de stad. Van de 140 bedrijven @High Tech Campus is aan mij gevraagd wat ik doe op de Campus en daar is bovenstaand artikel over geschreven. Leuk !

4 April 2016

Iets tussendoor…. Een leuke workshop van een halve dag gedaan met een team van 8 personen in Heeze. Er even uit met elkaar en een geweldige omgeving van bos, heide en natuur @Het Heidecafe.
Ook leuk om met een team in het nederlands te werken een keer!

Gewerkt aan verschillende zaken. Wat wil het team bereiken, wat is de toekomst visie van team en het bedrijf waar ze voor werken en wat is er nodig om eea te laten versnellen? Wat wordt er normaal niet besproken en hoe ga je om met emoties? Gelukkig nog wat tijd voor een buiten activiteit in de zon!

Een leerzame dag en met een voldaan gevoel is iedereen weer vertrokken. Leuk om dit ook te mogen doen!

21 Maart 2016 - e52 publicatie

Artikel gepubliceerd op e52 over hoe de dialoog aan te gaan, specifiek op de High Tech Campus. Op een geweldige locatie met ongeveer 140 verschillende bedrijven en 10.000 medewerkers hoe verder te ‘verbinden’. Volg de ‘link’ van het plaatje naar het hele artikel en laat horen wat je er van vindt!

Februari 2016

Het moment is daar ! Het kantoor @HTC 12 is geopend! Met Hearttarget ben ik nu een van de 140 bedrijven die zich in dit mooie ecosysteem heeft gevestigd. Een mooie stap in een professionele en inspirerende werkomgeving !

Februari 2016

Naast het geven van teamsessies nu ook meer 1-1 afspraken @High Tech Campus. Leuk om te werken met ‘the theory U’ in combinatie met (hypo)therapie en persoonlijke coaching. Leuk ook om te zien en te merken dat er veel overlap is met het werken met teams en op individuele basis.

Vaakt komt het er toch op neer dat we onszelf beperken in onze vooruitgang. Wat zijn onze beperkende gedachten, datgene wat ons tegenhoud om ‘de beste versie van onszelf’ te ontdekken en ontwikkelen? Mooi om te zien dat deze bewustwording vaak al veel in gang zet. Zowel in team verband als op persoonlijk level!

December 2015 - Trier, Duitsland

Zeer inspiratie volle sessie van 2 dagen in Trier, Duitsland. Een groep van 65 mensen die met elkaar moeten samenwerken maar elkaar nog niet eerder in team verband hadden gezien door een intensieve 2 daagse workshop geleid. Geweldig om te zien wat er op persoonlijk level als met de team dynamiek gebeurt: waar in het begin vele afwachtend zijn komt er opeens wat los in de groep. Vanuit verrassende hoeken komt input die het team verder helpt in haar reis om haar doel op een betere en efficiëntere wijze te behalen. Er wordt gelachen en hard gewerkt, er worden zaken uitgesproken die eerder niet besproken werden, bestaande contacten worden verstevigd, nieuwe contacten worden gelegd. Met het team de verdieping in gegaan waar dat nodig was, maar waarbij we wisten dat 2 dagen te kort waren om alles aan te pakken. Ik kijk uit naar de vervolg sessies die gaan komen met elkaar, zowel op individueel level als met de verschillende sub-teams. De juiste spirit is nu daar, concrete vervolg acties zijn gedefinieerd. Nu gaan we door pakken met elkaar! Super!

Oktober 2015 - HIghTech XL - Startup Bootcamp

Een leerzaam traject om team coach te kunnen en mogen zijn bij de Startup Bootcamp XL @High Tech Campus. 2 teams mogen coachen om hun doel, het opzetten van een eigen onderneming en het lanceren van hun product, te mogen begeleiden. In een tijd van 3 mnd van idee tot company & product pitch ! Super ervaring. Met GoToKey de heide op, 1-1 coaching en team dynamiek! En wat leuk: GoToKey is aangewezen als winnaar met de meest geloofwaardige company pitch !!! Super gedaan!

25 September 2015

Nieuwe website gaat live! Met veel plezier heb ik gewerkt aan een inzichtelijker vormgeving.

Naast de nieuwe website is er met veel enthousiasme en plezier gewerkt om de het bestaande programma verder uit te werken, Alle feebdack en inzichten zijn verwerkt !

Juli 2015

Terug op een bijzondere plek…. wederom een teken dat het volgen van je hart je op het juiste pad brengt…….In the USA, Beverly, Massachusettes. De plek waar ik mijn opleiding tot team accelerate facilitator heb morgen volgen. Bijzondere en leerzame ervaringen over de gehele wereld heb ik na het afronden van deze opleiding mogen ervaren met vele teams. Wat leuk om weer terug te zijn op een plek waar een geweldige reis is gestart. Geeft wederom inspiratie en motivatie!!

June 2015

In de wereld van de Masaai, in het Enashipai Resort & Spa in Navasha, Kenia…. Wat een inspirerende omgeving om een twee daagse workshop te mogen houden.
Gewelidig team die nog maar net bij elkaar zijn. Hoe het elkaar voorzichtig leren kennen omslaat in een diepgaand contact, delen van persoonlijke ervaringen, Afrikaanse dans verbroedering. De terugkoppeing van het team na afloop is ontroerend en maakt het moeilijk om als facilitator weer afscheid te nemen! De hippo’s en pelikanen in het meer achter het conferentie centrum blijven achter, de herinneringen en ervaringen als facilitator neeem ik met me mee. Team bedankt!

September 2015

Voor de verandering weer een keer op eigen bodem :). Een 2 daagse workshop in Groenendael, Hilvarenbeek.

Het team wat door de 2 daagse gaat is nog niet echt een team. Velen ontmoeten elkaar voor de eerste keer, nu in Hilvarenbeek! Wat is de ambitie, wat zijn de knelpunten van het team, hoe krijgen we de juiste level van energie om onze doelstellingen tot leven te brengen?

Begin van de eerste dag verloopt niet zo vlot. Wat zijn de zaken die onuitgesproken blijven (de ‘olifanten in de ruimte’ ) ? Vertrouwen is een ‘key’ element, dus daar aan gewerkt. Geweldig wat er loskomt! Na de avond activiteit is helemaal het ijs gebroken en onstaat onderling begrip en een teamvorming. Na zelf velen van deze sessies te hebben gegeven blijft het een geweldig iets wat er ontstaat en dat ik er deelgenoot van mag zijn.

“We had the privilege of having Folkert delivering a best in class team performance program to us. He enabled our new global team to establish the fundamentals which are absolutely imperative for creating a truly multicultural, virtual team. Folkert helped us opening up to ourselves and each-other. By his stewardship we - as a team - understood what it takes to win and equally how we should change our mind-set and behaviours to reach our destination through challenging times. His deep listening, sensing and coaching are remarkable"

Global Head of Campus, Philips Corporate HRM, Talent Acquisition